Zaigrani Dječji tjedan 2020.

DSC04807 | GRDELIN BUZET

Ove godine Dječji tjedan obilježavao se od 5. do 11.10.2020. sadržajima koji su djeci bili zanimljivi i kreativni. Djeca su se tako u vrtiću zaigrala u likovnim aktivnostima crtajući dječja prava i sve što povezuju uz moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“, prisustvovala dramsko-scenskoj aktivnosti koju su osmislile odgojiteljice, bila u dužim šetnjama u okolici grada kao nastavak obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, sudjelovala u čitaonicama tijekom jutarnjih sati, glazbenim radionicama i ostalim sadržajima koji su kod djece potaknuli međusobno pomaganje i razumijevanje, a sve se odvijalo u opuštenoj i ugodnoj atmosferi.

Zbog epidemioloških mjera nismo organizirali posjet gradonačelniku, no djeca su njegovu čestitku i prigodne riječi primila online. Mališani još malo smišljaju što će pitati i koje želje poslati gradonačelniku, nakon čega mu ih šaljemo u video zapisu.

Također, vezano uz Dječji tjedan, prijavit ćemo se na Javno natjecanje u stvaralaštvu za djecu i odrasle koje je objavljeno povodom 70. rođendana Saveza društva “Naša djeca” Hrvatska.

Na fotografijama su plakati s dječjim radovima skupina “Bombončići” i “Kockice”.