RANO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

Program ranog učenja engleskog jezika namijenjen je djeci od 5 godine života do polaska u školu. Radionice se odvijaju dva puta tjedno u poslijepodnevnim satima, a voditeljica je Slađana Katarinčić, dipl. učiteljica razredne nastave s pojačanim engleskim jezikom. U pedagoškoj 2019./2020. godini upisano je 17 djece.

Cilj uvođenja ranog učenja engleskog jezika je da se kroz kreativne radionice, svakodnevne životne situacije i nezaobilaznu igru razvija interes za usvajanjem engleskog jezika, utječe na djetetov razvoj i osjetljivost na fonološki sustav te da se djeca upoznaju s raznim kulturama i običajima zemalja engleskog govornog područja.

Postepenim uvođenjem pojmova i situacija na engleskom jeziku, pjesmama, brojalicama, pričama, plesom te likovnim izričajem zadaća je obogatiti djetetovo iskustvo, poticati ga da spontano reagira i proširuje jezični vokabular.

Tijekom radionica nastoji se stvoriti ugodno ozračje uvažavajući potrebe djeteta, njegovu cjelokupnu osobnost te motivaciju za daljnji rad.