Javna objava upisa 2024-2025. (pdf)

Javna objava upisa 2024-2025 (docx)

Poštovani roditelji/skrbnici!,

Obavještavamo Vas da će kreiranje zahtjeva za upis u novu pedagošku
2024./2025. godinu biti moguće od 9. svibnja do 17. svibnja 2024., do 12h isključivo elektronskim putem, pomoću sustava e-građani. Potom slijede:

Obrada i evaluacija zahtjeva – 19. svibnja do 3. lipnja 2024.

Objava rezultata bodovanja – 4. lipnja 2024. (podnositelj zahtjeva će od tog datuma, u sustavu e-građani moći vidjeti broj ostvarenih bodova)

14. lipnja 2024. na web stranici i oglasnoj ploči Vrtića biti će vidljiva Odluka o upisu i Liste reda prvenstva.

Napomena: Detaljnije upute za korištenje sustava e-Upisi možete pronaću u nastavku.

Preduvjeti za korištenje sustava e-upisi su:

1. Pristup Internetu
2. Posjedovanje važeće NIAS vjerodajnice (npr. E-osobna, sustav Internet bankarstva, George…) dovoljna je niska razina sigurnosti
3. Sustav e – Građani je u funkciji
4. Kreiranje zahtjeva za upis je dopušteno

Molimo Vas da prilikom kreiranja zahtjeva provjerite je li Vaš zahtjev potpun te upamtite šifru Vašeg zahtjeva stoga što će Liste reda prvenstva sadržavati isti.

U slučaju poteškoća i/ili pitanja i/ili nejasnoća vezanih uz proces upisa možete kontaktirati pedagoginju Josipu Kovačić na pedagog@grdelin-buzet.hr ili 091/272-50-84.

E-UPISI U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se 22. veljače 2024. godine. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta, sve do 31. ožujka 2024. godine.

Istarska županija, kao osnivač 25 osnovnih škola, u suradnji s gradovima osnivačima osnovnih škola od ove godine na svom području počinje s provođenjem upisa u prvi razred osnovne škole elektroničkim putem za svu djecu, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave, roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl.

Napominjemo, prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 15. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga bit ćete pravovremeno obavješteni.

 

ODLUKA O UPISU DJECE U DJEČJI VRTIĆ “GRDELIN” BUZET ZA PEDAGOŠKU 2024./2025. GODINU

X