Volontiranje u zajednici “Život pun mogućnosti”

zivot pun mogucnosti | GRDELIN BUZET

U pedagoškoj 2015./2016. godini u vrtiću je volontirala Sanja Nežić iz Buzeta koja je iskazala zadovoljstvo zbog pomoći koju je pružila uključivanjem u razne poslove.

“Volontiram u Dječjem vrtiću „Grdelin“ u Buzetu. Na volontiranje odlazim svake srijede ujutro. Dobila sam kutu i ormarić koji koristim za odlaganje svojih stvari. Volim volontirati jer pomažem djeci, tetama i čistačicama. Upoznala sam puno male djece. Oni su maleni pa im pomažem obuti cipele, obući jakne. Pratim ih u šetnju i na igralište gdje se igramo. Kada je vrijeme marende, zajedno pospremimo igračke kako bih ja mogla očistiti stolove. Zajedno s tetom podijelim obrok, a nakon toga opet sve pospremim. Rado pomažem i čistačicama, čistimo knjižnicu, slažemo slikovnice, usisavamo i peremo prozore. U vrtiću ima puno posla, ima puno djece i puno igračaka. Sviđa mi se volontirati, nije mi teško.”, izjavila je Sanja Nežić.

“Uključivanje volonterke s invaliditetom Sanje Nežić za našu ustanovu novo je iskustvo. Pokazalo se da je Sanja izuzetno odgovorna i točna, poslove u kojima sudjeluje obavlja brzo i efikasno, a vedrinom i radošću kojom zrači obogatila je cijeli naš vrtić.”, rekla je pedagoginja Irena Mikac.

Osim u Dječjem vrtiću „Grdelin“, Sanja volontira i u Gradskom društvu Crvenog križa Buzet. Volonterski angažman imala je i na manifestaciji Obiteljska olimpijada u organizaciji Grada Buzeta , a asistirala je i u izradi scenografije za 5. Plesomaniju – županijsko natjecanje plesnih skupina za djecu od 6-10 godina u organizaciji Udruge Mali veliki mikrofon Buzet.

Život pun mogućnosti

Sanja 1   Sanja Nežić

Sanjica