Projekt “Život pun mogućnosti”

indeksiraj.jpggg | GRDELIN BUZET

“Život pun mogućnosti” naziv je projekta koji od 1. srpnja 2015. provodi Centar za inkluziju i podršku u zajednici s parterima. Cilj projekta je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti te jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici. Dio projektnih aktivnosti odnosi se na poticanje većeg uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice i to razvojem programa volontiranja.

U suradnji s gđom. Sanjom Pernić, voditeljicom Poludnevnog boravka u Buzetu koji djeluje u sastavu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, vrtić se uključio u projekt “Život pun mogućnosti”.

U vrtić dolazi jedanput tjedno kao volonterka Sanja Nežić koja sudjeluje u jednostavnim poslovima s odgojiteljicama, spremačicama, kuharicama te u kraćim aktivnostima s djecom. Dosad je volonterka pomagala čistiti stolove nakon obroka djece, dijelila je djeci šalice s pićem, odgojiteljicama je pružila pomoć u odijevanju djece jasličke dobi i bila je pratnja odgojiteljicama u šetnji s djecom. Volonterka će svaki tjedan biti uključena u različite aktivnosti prema dogovoru gđe. Sanje Pernić, pedagoginje i odgojiteljica.

Ukoliko i vi želite uključiti osobe s intelektualnim teškoćama kao volontere u vrtić slobodno možete kontaktirati gđu. Sanju Pernić (mob: 095/252 5553, e-mail: sanja@centar-podrske.hr).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 ODLUKA O UPISU DJECE U DJEČJI VRTIĆ “GRDELIN” BUZET ZA PEDAGOŠKU 2024./2025. GODINU

X