Dječji tjedan

Dječji tjedan | GRDELIN BUZET

Dječji tjedan je tradicionalna  godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci.

Opća skupština UN-a proglasila je još 1954. godine Međunarodni dan djece te je preporučila svim državama članicama da utvrde Međunarodni dan djece, ali da države same odrede dan i način koji je pojedinoj od njih prikladan za obilježavane.
Kako bi se izbjegle dvojbe oko obilježavanja ovoga dana u Republici Hrvatskoj, Vijeće za djecu donijelo je zaključak kojim se predlaže obilježavanje Međunarodnog dana djece prvoga dana u prvom punom tjednu mjeseca listopada  u sklopu održavanja Tjedna djeteta. Tako je ove godine Međunarodni dan djeteta 3.10., a Dječji tjedan od 3.10. do 9.10.2016. godine.

U sklopu Dječjeg tjedan u odgojno-obrazovnim ustanovama održat će se različite aktivnosti namijenjene djeci i roditeljima.

Uz jutarnje aktivnosti koje se odvijaju u neposrednom radu s djecom, organiziraju se i dodatni sadržaji.

U srijedu, 5.10.2016., s početkom u 9 sati djeca vrtićke dobi prisustvovat će predstavi “Drvo ima srce” Teatra Oz koja se igra u Narodnom domu.

Prema programu “Drama u mom gradu” u dvorani vrtića održat će se radionica “Gusarije” za djecu odgojnih skupina “Šćinke” i “Štrumpfovi” u četvrtak, 6.10.2016. s početkom u 16:30 sati,  dok će se radionica “Naopačke, naglavačke” za roditelje i djecu istih skupina održati u petak, 7.10.2016. s početkom u 16:00 sati.

U subotu, 8.10.2016.,  Biciklistički klub Buzet  i DND Buzet organiziraju veselu  Obiteljsku biciklijadu za vrtićki uzrast i učenike, a u nedjelju, 9.10.2016. Udruga Margerita Buzet i Društvo Naša djeca Buzet organiziraju obiteljsko pješačenje.

Više informacija i prijave za radionice i ostale aktivnosti bit će objavljane na oglasnim pločama vrtića.